تری دی پانل چیست؟
تری دی پانل یا دیوار پلاستوفومی پانل هایی پیش ساخته و در عین حال سبک هستند که از اتصال دو صفحه شبکه ای فولادی و بتنی جوش خورده به هم ساخته شده که هسته ای عایق از جنس پلاستوفوم در بین آن مستقر شده است و با استفاده از اتصالاتی خر پا مانند به هم اتصال یافته است.
این صفحات پس از نصب از طرفین مورد بتن پاشی قرار می گیرند.
این دیوارها به دلیل سبکی سقف و دیوارها زمینه کاهش وزن شدید ساختمان را فراهم می سازند. سرعت حمل و نقل آنها در ساختمان های دارای ارتفاع بسیار زیاده بوده و بالا کشیدن آن ها کاری راحت است.
تری دی پانل ها به دلیل یکپارچه سازی مقاومت بسیار بالایی در مقابل نیروهای برشی ایجاد شده در اثر زمین لرزه دارند. پانل های سه بعدی عایق هایی بسیار قوی در برابر حرارت، برودت و رطوبت هوا هستند.
مش آباد تضمین بهترین قیمت تری دی پانل را به شما می دهد!
مشخصات فنی تری دی پنل
فولادی که در ساخت شبکه های جوش شده مورد استفاده قرار می گیرد، از نوع سرد کشیده شده بوده و در عین حال ساده و فاقد آج می باشد. قطر مفتول های به کار گرفته شده در این دسته از شبکه ها بین ۲٫۵ تا ۶٫۵ میلی متر است. در صورتی که قصد استفاده از این مفتول ها در ساخت دیوارهای تری دی پانل غیر باربر را داشته باشید، مجازید از مفتول های دارای قطر ۲ میلی متر استفاده کنید.
گفتنی است که مفتول های استفاده شده در ساخت دیوارهای باربر دارای مقاومت کششی ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع و در دیوارهای تری دی پانل غیر باربر برابر حداقل ۳۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشد. چشمه های شبکه جوش شده در ساخت این دیوارها در حدود ۴۰ میلی متر تا ۱۰۰ میلی متر است. این در حالی است که فاصله این چشمه ها از یک دیگر بین ۸۰ میلی متر تا ۱۴۰ میلی متر می باشد.
نحوه اجرای جزء تری دی پانل
تری دی پانل های مشبک مورد استفاده در دیوارهایی که غیر باربر هستند، از دو صفحه مشی دارای مفتول های با قطر ۳ میلی متر و چشمه های دارای ابعاد ۸*۸ سانتی متر در دو طرف و نیز عایقی از جنس پلی استایرن در هسته ساخته شده است.
در اتصال دو صفحه مش نام برده شده به یک دیگر، از مفتول های دارای قطر ۳ میلی متر با فاصله های مشخص و زوایای معین و جوش برق استفاده شده است.
نکات مهم در رابطه با تری دی پانل ها، مزایا و معایب آن
تری دی پانل ها به دلیل سبکی سقف و دیوارها زمینه کاهش وزن شدید ساختمان را فراهم می سازند. سرعت حمل و نقل تری دی پانل ها در ساختمان های دارای ارتفاع بسیار زیاده بوده و بالا کشیدن آن ها کاری راحت است.
این محصولات به دلیل یکپارچه سازی مقاومت بسیار بالایی در مقابل نیروهای برشی ایجاد شده در اثر زمین لرزه دارند. پانل های سه بعدی عایق هایی بسیار قوی در برابر حرارت، برودت و رطوبت هوا هستند.
پانل های سه بعدی به علت داشتن قشرهای بتنی در هر دو طرف پانل در هنگام آتش سوزی مقاومت مثال زدنیای را از خود به نمایش می گذارند. تری دی پانل ها با دارا بودن خاصیت نفوذ ناپذیری از ورود حشرات به داخل ساختمان جلوگیری می کنند. ضخامت ناچیز پانل های سه بعدی باعث افزایش فضای مفید می گردد.
مشکلات استفاده از تری دی پنل
نحوه اتصال قطعات، اصلی ترین ایراد استفاده از تری دی پانل ها می باشد. این ایراد، ایرادی سازه ای است. یکی دیگر از مهم ترین معایب پانل های سه بعدی، مشکل جا به جایی و حمل و نقل این قطعات از کارخانه محل تولید آن ها به ساختمان محل نصب می باشد که به عنوان نمونه ای از مشکلات اقتصادی از آن یاد می شود.
دلیل این امر نیز سنگین و حجیم بودن قطعات بزرگی است که علاوه بر سختی جا به جایی، هزینه و زمان حمل زیادی می طلبند.
همین عوامل موجب شده است که سازندگان تلاش کنند حجم و وزن پانل ها را در حد توان کاهش دهند تا بدین ترتیب زمان و در نتیجه هزینه جا به جایی آن ها کاهش یابد.
پانل های سه بعدی به منظور نصب و اجرا نیازمند وجود نیروهای متخصص هستند که در دسترس نبودن این افراد از دیگر معایب تری دی پانل ها است. انتشار گازهای سمی به هنگام آتش سوزی های بزرگ نمونه ای دیگر از معایب این پانل های کاربردی است.